creuStJordi

Notícies

Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

Mar
09

El principi d'Arquimedes, d'en Josep M. Miró i Coromina

Crònica Premi Ciutat de Terrassa, de l'obra El Principi d'Arquimedes, de l'Associació Cultural i recreativa, de Fals.

http://elmon.cat/monterrassa/el-mon-teatral/obra-punyent-dactualitat-convertida-puzzle-interessant

Mar
01

Entrevista a Pep Vallès (Grup teatral de Capellades)

“Sempre he estat implicat en el món de la cultura”

Soc capelladí, tinc 67 anys i he dedicat bona part de la meva existència al món de la cultura, de l’associacionisme, del teatre. La primera part de la meva vida vaig treballar a la indústria metal·lúrgica i la segona he treballat al Consell Comarcal, a l’empresa Fil-i-Canya i he estat tècnic de cultura a l’Ajuntament de Capellades. Ara estic jubilat, però en plena activitat.
Capellades gaudeix d’una bona salut cultural?
Sí, capellades té molt bona salut culturalment parlant. Des de fa molt de temps la inquietud cultural ha estat un dels seus eixos, des de la música, el teatre, la lectura, la dansa, l’escriptura, els costums i tradicions, les arts en general. Tot gràcies a moltes persones que hi hem anat dedicant part del nostre temps.
Tota la vida has estat lligat al món de la cultura capelladina?
Sí, en diferents àmbits. Ja des de ben jove he estat implicat en diverses associacions, primer el Centre de joves, l’escoltisme, la ràdio, Rialles/Xarxa, Saló de la Infància, la Societat la Lliga, fa quaranta anys que dirigeixo el Grup Teatral de Capellades i també porto ja 50 anys de direcció teatral en diversos àmbits. Actualment també dirigeixo el grup TxTu de l’Ateneu Igualadí. Sempre he estat implicat en el món de la cultura.
Ara ets president de La Lliga, una de les entitats més antigues de Capellades i el punt vital de la cultural de la vila.
La Lliga és un punt de trobada. Tots els pobles tenim un punt viu de lleure: un casal, un centre i a Capellades és la Lliga que enguany celebrem 117 anys: imagina’t la quantitat de juntes i de persones que hi han passat i l’han anat tirant endavant! En aquest moment tenim la sort de tenir una junta cohesionada i entusiasta, i penso que s’està fent una bona tasca amb unes programacions trimestrals. Quan la junta actual vam entrar fa quatre anys, érem 280 socis i ara som 940, això vol dir que la gent ha trobat alguna cosa a la Lliga. I això ens fa estar molt contents.
Estructuralment també s’hi han fet millores.
Sí, precisament l’any passat vam demanar un crèdit al Coop57, de 150.000 euros a tornar en 15 anys que ens han permès fer tota la teulada nova, el cel ras, renovar les instal·lacions elèctriques, i la cirereta: hem comprat el Saló Rosa que és un local on s’hi fan la majoria d’activitats. A banda de tot això tenim el Teatre en conveni amb l’Ajuntament per 25 anys i penso que d’aquest acord els capelladins en sortim molt beneficiats perquè poden gaudir d’un teatre com el nostre que és molt maco i útil.
Entenc doncs que amb l’Ajuntament hi ha bona sintonia.
Sí, hi ha molt bona sintonia. Suposo que la Lliga al llarg dels anys deu haver passat èpoques de tota mena però en aquest moment hi ha molt bona sintonia i moltes ganes de treballar conjuntament. Compartim les programacions per no coincidir. Es tracta d’unir esforços perquè els que se’n beneficiïn siguin els capelladins. Actualment l’Ajuntament acaba d’adaptar el que en diem la Sala Petita del teatre que serà un nou espai per poder utilitzar-lo i fer-hi activitats adequades al nou l’espai.
La Lliga ofereix una programació molt variada. Quins criteris se segueixen a l’hora de triar les activitats?
Tenim una comissió de programació de les activitats formada per quatre persones que ens reunim gairebé setmanalment i estem molt atents al que la gent ens demana. Tenim tot l’apartat de cursos, sortides al teatre a Barcelona, visites culturals i totes les activitats que anem fent es van omplint, fet que ens fa molt contents. També fem xerrades, presentacions de llibres, cinema, teatre…
També ets el director del Grup Teatral de Capellades que enguany celebra el 40 aniversari. Quins actes commemoratius s’estan fent?
Vam començar el mes de novembre passat estrenant El Petit Príncep a Capellades, que ara comença a girar per diversos municipis. Hem fet els Pastorets L’Estel de Natzaret aquestes festes de Nadal amb canvis i novetats. Diumenge, dia del Mercat Figueter, fem una acció teatral a la plaça Catalunya, on es fa la inauguració del mercat. L’acció se’n diu “Des del meu balcó” i són cinc famílies que des de balcons diferents comenten el que passa a la plaça. I entre tots anem decidint tot allò que farem per celebrar el 40è aniversari.
Quines són les obres que actualment treballeu? Hi ha prevista alguna estrena?
Estem en el moment en què hem de buscar obra nova perquè ara tenim en cartell El petit príncep i Cervells en la fosca; aquesta última ja es vol anar deixant de fer. Per tant hem de trobar obra nova.
Durant aquests 40 anys de vida el Grup Teatral de Capellades heu portat a escena obres molt interessants i guardonades amb nombrosos premis.
Aquests dies hem fet llista de les obres i muntatges representats i n’hem recopilat 54, molts d’ells col·laborant amb altres entitats locals. Personalment m’enamoraria de Tevy el jueu, El retaule del flautista, Tot esperant Godot, Cervells en la fosca i ara El petit príncep… Hem treballat clàssics i contemporanis que ens han satisfet molt. Veiem que hi ha un popurri molt interessant i potser el que hi manca una mica són obres còmiques, però en conec poques d’humor intel·ligent. M’agraden molt les obres que aporten algun missatge.
Quanta gent forma part actualment del grup de teatre?
Ara som 36 persones de diferents edats, des de 89 anys fins als 16. Hi ha una mica de tot. M’agrada dir que el grup de teatre ha sigut com una família al llarg dels anys.

Cristina Roma - La Veu de l’Anoia - 25 de febrero de 2018

febrer
23

La Passió d'Ulldecona

Des del Patronat de La Passió d'Ulldecona han engegat la campanya Vine a veuren's i ofereixen als grups de teatre de la Federació un 2 x 1.

Representacions en català 4 i 11 de març
Representacions en castellà 8 i 15 d'abril

Informació i reserves: 638 496 009. Ref. FEDERACIÓ.

logo-facebook Visita'ns
a Facebook

Propers actes

18
/11
A càrrec del grup Tequatre, de Figueres....

18
/11
Jesucrist Superstar és una òpera rock, amb lletres de Tim Rice i mùsica d'Andrew Lloyd Webber, que va esdevenir un musical. Se centra en els interrogants polítics i inte...

18
/11
Els propietaris d'un cabaret gai vuen alterada la seva plàcida vida per l'arrivada del fill, amb la notícia de que es vol casar. Els pares de la núvia volen conèixer els...

18
/11
A càrrec del grup Gespa del Centre Sant Pere Apòstol, de Barcelona....

18
/11
Espectacle musical a càrrec del grup Filagarsa, de Molins de Rei....

Veure tots els actes

Col·laboren