creuStJordi

Notícies

Jun
06

Nota Premsa lliurament VI edició Premi Rosa Florido

Acte Lliurament Premi Rosa Florido

El grup ENTRELLAÇATS CIA. ARTS ESCÈNIQUES de Reus, guanya la sisena edició del Premi Rosa Florido de creació teatral pròpia.

El grup penedesenc LES ESCOLES GELIDA TEATRE  també rep un diploma a la originalitat i qualitat del text dramàtic per l’obra “Morticràcia”.

Vilafranca del Penedès – Aquest dimecres al vespre, el vestíbul del Teatre Casal acollia l’acte de lliurament de premis de la sisena edició del premi Rosa Florido de creació teatral pròpia; proclamant com a grup guanyadors, la companyia del Baix Camp ‘Entrellaçats Cia. Arts Escèniques’ per l’obra “Sense llençols” i destacant amb un diploma especial el treball dramatúrgic de l’obra ‘Morticràcia’ del grup gelidenc, Les Escoles Gelida Teatre.  

En total la convocatòria va rebre la proposta de vuit grups teatrals del nostre país, per part de les companyies:

·         Magma 2011 La Serreta, de Sant Cugat del Valles

·         El Molí, de Moja

·         El Cercle, Grup de teatre dels Marxosos, de Sant Cugat del Vallès

·         Les Escoles Gelida Teatre, de Gelida

·         La Tramoia, de Vila-Seca

·         Vaderetro Teatre, de Barcelona

·         Entrellaçats Cia. Arts Escèniques, de Reus

·         Companyia A pèl, de Puigdàlber

La sisena edició del premi suposava l’inici d’una nova etapa d’aquest certamen. En els seus orígens es premiava la dramatúrgia d’obres inèdites i no representades i en aquesta nova etapa orientava el fons de valoració cap a la creació pròpia del grup, incorporava una dotació econòmica de 500€ per al guanyador i la possibilitat de representar l’obra en el marc del Festival Escena Penedès, que té lloc a mitjans de setembre al Teatre Casal de Vilafranca i que organitzen conjuntament, la GATAP i el Casal.  

L’acte, celebrat en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural, es va encetar amb unes paraules d’Albert Puig en nom de la junta del Casal de Vilafranca i del vicepresident de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Toni Font.

Seguidament Maria Rodríguez, qui havia estat directora de l’espai de formació teatral del Casal EFIT i directora del Premi fins la cinquena edició, va explicar l’evolució i el sentit d’aquest premi Rosa Florido, destinat a grups amateurs de teatre i escoles de teatre del nostre país. En acabat, Valeri Laguna va donar pas a una lectura dramatitzada d’un fragment de la cinquena escena de l’obra ‘El facinerós és al replà’ interpretat per Maria Rodríguez en el paper que al seu dia feia la Rosa Florido en la seva darrera obra que va interpretar com actriu, i acompanyada a la lectura pels companys del muntatge original, Pep Puig i Josep Maria Bell.   

Finalment es va fer una lectura del veredicte del jurat, format pel Casal Societat La Principal, la GATAP i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya; concedint el primer premi a la Cia. Entrellaçats amb l’obra: “Sense  llençols” i un diploma honorífic a la originalitat i qualitat del text dramàtic de l’obra: “Morticràcia”, a Les Escoles Gelida Teatre. L’entrega del primer premi el van fer Martí Gol i Miquel Florido, familiars de la Rosa Florido.

Per tancar l’acte, el Casal Societat La Principal i la GATAP van voler concedir un reconeixement al regidor de cultura Raimon Gusi, present durant tot l’acte, per la seva tasca al capdavant de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal.

Marina Garriga - Comunicació - Casal Societat La Principal


logo-facebook Visita'ns
a Facebook

Propers actes

31
/10
A càrrec del grup d'Amics de les Arts, de Terrassa. Dins la programació del 44è Concurs de Teatre Amateur "Vila de Piera". Aforament limitat a 80 perso...
A les 21.30 - Foment

01
/11
A càrrec del grup La Torre, de Les Gunyoles. Dins la prograamció de la 30a. Roda de Teatre de l'Alt Penedès....

04
/11
Lectura dramatitzada. A càrrec del grup Tequatre, de Figueres. Dins el cicle Llegir el teatre del Club de lectura....

07
/11
Un esplèndid musical amb versions adaptades de cançons d'artistes actuals com Ariadna Grande, Bruno Mars, Ed Sheeran, Lady Gaga entre d'altres. Un especta...

07
/11
!Tal vez Horacio no fue solamente un Robot! A càrrec del grup Magma 2011, de Valldoreix. Dins la programació del BIBA (Festival Big Bang Amateur)....

Veure tots els actes