27ena Festa del Segar i el Batre

A Santa Eulàlia de Riuprimer

27 de juliol de 2024

19:00 h

Lloc: Santa Eulàlia de Riuprimer
Localitat: Santa Eulàlia de Riuprimer

Sega a mà rodejats d’artistes que pintaran els quadres de la festa en viu. Es podrà gaudir tota la jornada de les eines antigues i els tractors d’època, amb tractorada inclosa a la tarda amb els Amics del tractor d’època del Bages. Durant la tarda hi haurà servei de bar.

Quan ja hi haurà unes quantes garberes fetes, prepararem la màquina de batre i farem un paller. La canalla podrà gaudir de passejades amb poni gratuïtament i tindrem el taller de reconeixement de cereals de la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat.

L’autor de la novel·la Esperit de Trementina, Lluís Llord, en farà la presentació. Al llarg dels segles hi ha hagut remeieres, herbolàries i sanadores. Al Pirineu, aquestes dones eren les trementinaires. Un anhel de llibertat les duia a viure al marge, com viuen al marge les herbes que collien, i el desplaçament els era obligat: de l'Urgell a la Fenolleda, passant pel Quebec, Esperit de trementina és la història de tres generacions de trementinaires que viuen una vida dura, lliure i rica. La història petita i la gran història s'entrellacen en les vides de la Cecília, la Janina i la Bet

Seguidament, tindrem el sopar de pagès a la fresca i el concert d’En Bon Jan Sega Arran, cançó, tonades, crits i música de pagès. Podeu venir al concert posterior al sopar amb entrada gratuïta.

Les activitats estan organitzades per la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat, els Amics del Segar i Batre de Riuprimer i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer. Amb la col·laboració de diverses institucions i patrocinadors.