creuStJordi

Notícies

Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

Apr
11

Busquem l'obra ¿Sexo? No gracias, somos británicos

Uns companys de Fraga estan buscant l'obra d'en George Bernard Shaw, ¿Sexo? No gracias, somos británicos.

Si algú la té o sap com aconseguir-la, si us plau, poseu-vos en contacte amb ells al mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Gràcies.

Apr
07

Coordinadora GATAP a Josep M. Benet i Jornet

Benet i JornetEl dilluns 6 d’abril de 2020 va morir el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, a causa de la COVID-19.

Davant la mort d’en Josep Maria Benet i Jornet, als seus 79 anys, la Coordinadora GATAP (Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès), membre de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, ens volem sumar a les nombroses mostres de condol aparegudes en el món del Teatre, tot expressant que trobarem a faltar la seva creativitat, la seva originalitat i la seva manera tan especial de tractar temes tan humans com quotidians, ja sigui dalt d’un escenari o en les sèries de televisió de TV3. Valorem i admirem la seva fermesa en la recuperació del teatre clàssic català, així com la defensa de la llengua catalana.Benet i Jornet ha estat la figura clau que ha connectat els nostres referents clàssics com ara Guimerà o Rosiñol, i tota la nostra tradició, trencada l’any 1939, amb la dramatúrgia catalana contemporània. El recordarem com a gran referent del teatre català del segle XX i mestre i model per a molts autors i autores del segle XXI. Ens deixa un immens llegat de més de cinquanta textos teatrals com "Una vella, coneguda olor", amb la que va guanyar el Premi Josep Maria de Sagarra (1964), iniciant així, la seva carrera com a autor. Altres títols seus són aquests: “Ai, carai!”, “E.R.”, “Revolta de bruixes”, “Testament”, “Soterrani”, “Quan la ràdio parlava de Franco” o “Dues dones que ballen”. La seva trajectòria ha estat reconeguda abastament amb premis com el Premi de la Crítica Serra d’Or de teatre en dues ocasions (1986 i 1900), el Premio Nacional de Teatro (1995), la Creu de Sant Jordi (1997) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2013), entre d’altres. Els personatges d’aquest autor teatral tan representat pels grups amateurs, ens acompanyaran sempre. Recentment s’ha publicat un volum que aplega vint-i-set textos, una selecció molt significativa, de la seva obra teatral.

La Coordinadora GATAP té previst preparar, quan sigui possible, un acte que recordi com cal la immensa figura d’aquest gran dramaturg. Queda dit i pendent, mestre Benet i Jornet! De moment, des de casa, el més gran homenatge que li podem fer és llegir la seva obra.Gràcies, “Papitu”! E.P.D.

#EspaiJosepMBenetiJornet.          

Apr
06

Josep Maria Benet i Jornet

Un dels autors teatrals més representat pels grups amateurs de teatre i referent en l'ambient teatral català, ens ha deixat avui a l'edat de 79 anys, segons ha confirmat aquest matí el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Considerat un dels renovadors del teatre català del segle XX, va ser també pioner en la creació de sèries per a la televisió. En el seu catàleg de creacions teatrals hi han títols com "Una vella, coneguda olor", amb la que va guanyar el Premi Josep Maria de Segarra (1964) un fet que va donar inici a la seva carrera com autor. La seva trajectòria ha estat reconeguda abastament amb premis com el Premi de la Crítica Serra d’Or de teatre en dues ocasions (1986 i 1900), el Premio Nacional de Teatro (1995), la Creu de Sant Jordi (1997) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2013), entre d’altres.

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i els grups que la formem trobarem a faltar la seva creativitat. Els seus personatges ens acompanyaran sempre. Descansa en pau. 

#EspaiJosepMBenetiJornet.

Actualment...

       Mostra Infantil 2022 botonet

                     

Propers actes

27
/05
A càrrec del grup El Partiquí, de Barcelona. @EnsAssoc#EnsAssoc...

27
/05
L’obra més cèlebre del escriptor suís Friedrich D&uu...

27
/05
A càrrec del Grup Teatral de Mora d'Ebre. Dins la programació de la 3a. Mostra de Teatre Amateur de la Terra Alta.

28
/05
A càrrec del grup del taller de teatre Coreògrafs del Centre Cultural i Recreatiu, de Pineda de Mar. @EnsAssoc#EnsAssoc...

28
/05
Espectacle de teatre, mímica i ball. A càrrec del taller de teatre del Centre de Gràcia, de Barcelona. Preus: general, 11,00 €; jubilats, menors de 25 i es...

Veure tots els actes


AITA LOGO