creuStJordi

Correu Imprimeix

Cercador d'actes

ESDEVENIMENT 

Les cunyades

01/04/2012 a les 17.00 h
Autor: Michel Tremblay.
El 28 d'Agost de 1968, un jove i desconegut autor canadenc, de nom Michael Tremblay estrenava
"Les Cunyades" ("Les Belles-Soeurs") en un teatre de Montreal. En l’obra original, Tremblay fa èmfasi en els diferents accents en què parlen els personatges, introduint el Joual per primera vegada a la dramaturgia, revolucionant el teatre i el sentiment nacional Quebequès de
l’època. GespaTeatre hem extrapolat l'obra, adaptant-la a les “parles” que convivien a Palamós durant la dècada dels 60 (el català Empordanès, el català de l’Ametlla de Mar, el català de Barcelona i el castellà).
Concepció Brull, ha guanyat el concurs d'una coneguda cadena d'aliments. El premi: un milió de
cupons que ha d’enganxar i enviar en pocs dies per obtenir un munt de regals amb els que sempre ha somiat. Per això organitza una reunió només per a dones i convida a les seves germanes, les seves cunyades, i les seves veïnes perquè l’ajudin a omplir les llibretes. Quan les quinze dones són al modest pis de la Conxita, l'enveja, els secrets i les xafarderies no es fan esperar, perquè a elles també els agradaria superar la misèria que les identifica i que
malauradament les uneix. Els concursos són l´única possibilitat de tenir un cop de sort per sentir-se especials i afortunades. Al final de la nit, l'avarícia i l'arrogància de la Conxita ensorrarà els seus somnis.
Gespa Teatre us convida a gaudir d’una divertida comèdia plena d’absurdes situacions, i cedeix
el protagonisme a la paraula de les actrius, que intima amb monòlegs, dinamitza en diàlegs, es conjunta amb corals a mode de lletania, i esclata amb cançons, on es barregen la trista realitat i el mon que somien. Dones autentiques, exagerades, de portes endins, d’un món íntim. Dones d’una època, el llegat del que som ara.

LLOC

Lloc:
Gespa Teatre, de Palamós
ADREÇA:
La Gorga
LOCALITAT:
Palamós