La GATAP celebra el Dia de l'Associacionisme Cultural 2021

DASC GATAP

Per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural 2021 (DASC): 73 minuts de TEATRE BREU a Vilafranca del Penedès.

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural a Catalunya. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral. Enguany hi haurà activitats dedicades al DASC entre els dies 1 i 10 de juny.
Després de la irregular activitat pandèmica més que forçosa i obligatòria, la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès-GATAP, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya-FGATC, i el Casal Societat La Principal s’afegeixen als actes de celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC 2021) amb l’organització d’un migdia de VERMUT TEATRE al Casal de Vilafranca.
El diumenge 6 de juny de 2021, a les 12 del migdia, dos grups de la GATAP oferiran 73 minuts de teatre breu, amb cinc peces de creació pròpia. LEGT (Les Escoles Gelida Teatre) presentarà El moble d’Irene Puig, Pànic escènic de Jordi Pujol, Quarantaitants de Carol Codó i La cadira d’Irene Puig. I la Companyia es grata de Can Rossell de Subirats oferirà Una parella...ideal? de Jose Bielma. El públic assistent ocuparà els diferents seients organitzats al voltant de taules rodones, on s’hi podrà fer el vermut còmodament.
L’entrada és de franc, prèvia inscripció al vestíbul del teatre, i al final de l’espectacle hi haurà taquilla inversa.

L’acte es desenvoluparà seguint totes les mesures anti-COVID-19 vigents aquell dia.

Acte organitzat per la Coordinadora GATAP-FGATC i el Casal-Societat La Principal, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.