L'Elenc Dramàtic del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts guanya el 41è Concurs de Teatre Premi Vila de Pineda de Mar

Gran Nit del Teatre 5Gran nit del Teatre CCR Pineda

Dissabte 9 d'abril al vespre, es va celebrar en el Restaurant Pura Brasa de Pineda, l’acte de cloenda i lliurament de Premis del 41è Concurs de Teatre Premi Vila de Pineda de Mar.
A l’acte, a més dels representants de les sis companyies participants, i públic habitual del concurs, hi va assistir la segona tinent d’alcalde, Sandra Pérez, la Regidora de Cultura, Verònica Rebollo, la Diputada Mònica Palacín, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament Pinedenc.
L’acte de lliurament va estar amenitzat per l’espectacle “En el calor del amor en un Bar”, a càrrec de Pol Beltran, Sònia Mallat, Verònica Rebollo i Gustavo Giménez.
Durant els parlaments, la Presidenta del Centre, Esther Deprius, va anunciar que a la propera edició del concurs de teatre, el primer premi a la millor actriu de repartiment, portarà el nom de la Quimeta Basart, una persona molt lligada al Centre, al Casal, que va morir el juliol de l’any passat.
Amb la Quimeta, ja seran tres els premis del concurs personalitzats amb persones rellevants dins l’entitat, en Josep Morell i Nogueras, Premi de votació popular, i en Josep Piris Tro amb el primer premi al millor actor principal.
Pel que fa al veredicte, la Companyia guanyadora del primer premi del Concurs de Teatre d’enguany ha estat l’Elenc Dramàtic del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts, amb la farsa de Federico García Lorca: “La zapatera prodigiosa”. Aquest muntatge, a més del primer premi a la millor companyia, també va ser guardonada amb el primer premi a la millor direcció, el primer premi a la millor actriu principal, el primer premi al millor actor de repartiment i el segon i tercer premi al millor actor de repartiment. A més la Companyia de Sant Vicenç dels horts, va guanyar en l’apartat tècnic els premis a millor muntatge musical i millor il·luminació. És la segona vegada que el grup de Sant Vicenç dels Horts participa en el Concurs de Teatre de Pineda, la primera va ser l’any 1999, en la vintena edició del nostre Concurs amb Dakota de Jordi Galceran.
El segon premi a la millor companyia ha estat per la K-mama de Calafell amb un altre obra de Federico García Lorca, el drama rural, “La casa de Bernarda Alba”. A més del segon premi al millor grup, la gent de Calafell es van emportar, el segon premi a la millor direcció, el segon i tercer premi corresponents a la millor actriu principal i, millor actriu de repartiment. També van guanyar el Premi a la millor votació popular, Premi Josep Morell Nogueras.
I el tercer premi a la millor companyia, va anar cap a la Cerdanya, i la Companyia Inestable Ceretana de Puigcerdà i el seu muntatge; “Bojos per la pasta”. També van guanyar el primer premi a la millor actriu de repartiment, i el segon a millor actor principal.
El tercer premi a la millor direcció va anar a parar a Terrassa, amb la companyia Amics de les Arts de i la seva obra “Les arrels”, que també va guanyar el primer premi al millor actor de repartiment i en l’apartat tècnic, els premis de millor vestuari i millor escenografia.
A més d’aquest grups també han participat en aquesta edició del Concurs de teatre el grup Filagarsa de Molins de Rei, amb el musical Jana, que van guanyar el tercer premi al millor actor principal, i el Grup Espiral de Valldoreix que va representar “Revolta de Bruixes”.
En dues setmanes comença La Mostra, i el Centre Cultural ja té preparades per fer arribar a tots els grups, les bases del 42è Concurs de teatre Premi Vila de Pineda de Mar, que es celebrarà els mesos de gener i febrer de l’any 2023.
Esther Deprius va encoratjar a les companyies, ara que sembla que tornarem a la normalitat d’abans de la pandèmia, a seguir treballant, assajant i fent muntatges, i els va convidar a visitar de nou Pineda, durant el cap de setmana de La Mostra.
Veronica Rebollo, Regidora de Cultura, va destacar la importància del teatre i va explicar la seva experiència com a membre de l’entitat i com actriu en diferents muntatges, i finalment, Sandra Pérez, segona tinent d’alcalde, va destacar el fet de que a la programació teatral del Centre Cultural s’hi ha sumat la programació professional de l’Auditori i així entre Ajuntament i CCR, fan que Pineda tingui una programació estable de teatre de qualitat i per a tots els públics. I també va tenir un record per en Josep Mèlich, actor, director ,autor i fundador de la K-mama de Calafell que va morir sobtadament aquest estiu.

                                                                  CCR Pineda, 10 d’abril de 2022